вівторок, 23 січня 2018 р.

НОВІ НАЗВИ УКРАЇНСЬКИМ БРИГАДАМ!

З радістю повідомляємо, що процес присвоєнням 93-й ОМБр почесного найменування "Холодний Яр", а також нових шевронів та бойового прапора вийшов на фінішну пряму. Після завершення всіх юридичних процесів та підпису Президента, 93 окрема механізована бригада з гордістю нестиме назву і символи Холодного Яру, та довершить справу визволення Української землі від московської окупації.
Перейменування нашого легендарного бойового з’єднання це ще один крок на шляху декомунізації Збройних Сил України — одного з найважливіших процесів, що має на меті очищення народженої в боях Української армії від тоталітарного минулого.
Командування та особовий склад 93-ї ОМБр щиро дякує людям які прийняли активну участь й надали неоціненну допомогу в цій, без перебільшення, історичній події, а саме: Роман Донік (Roman Donik)Віталій ГайдукевичAlex SopinRepan Oleg та Влад Сорд.
1



1Влад Сорд 

«Холодний Яр» — з'єднання Української повстанської армії (УПА), що діяла в складі ВО «Холодний Яр» УПА-Південь в період Другої світової війни.
«Холодний Яр» входила в Південний краєвий провід ОУН з центром в Дніпропетровську. + найактивніше підпілля ОУН у ті часи діяло в Дніпропетровську, Кривому Розі, Нікополі, Дніпродзержинську, Новомосковському районі, але в тій чи інший мірі мережа була скрізь по області. Тобто тут пряма прив'язка до нашого ППД.
Саме тому бригада матиме почесне найменування "Холодний Яр", а не "Холодноярська", хоч і асоціативний ряд один. Проте на сенс це не впливає, навпаки бригада дійсно гідна стати приємницею гайдамацьких традицій Холодного Яру, бо власне на Черкащині відсутні частини із подібним бойовим шляхом.


1) А конкурс БУВ. Як і на власне почесне найменування, так і на його графічне оформлення, втілене у прапорі та шевронах. Посилання на пруф 
(див. коментарі) https://www.facebook.com/groups/1023337221030214/permalink/1653176748046255/
2) Дізнавалися думку бійців, котрим носити ТАКЕ. В тому числі - і у ветеранів 93 ОМБр. Не всі, звичайно, були опитані, бо це маразм і практично нереально, але 95% опитаних були в захваті. Хоча усім, звичайно ж, не догодиш, як і Вам. Зрештою, цього ніхто і не прагне. Особисті вподобання - це лише Ваші особисті вподобання, не тіштеся ілюзіями.
3) А тепер КРУК - провісник ворожої смерті, оповитий українськими легендами, надзвичайно розумний, довгожитель, й, так - мисливець. Зверніть увагу на Вашого улюбленого "орла" - він товстий і одноногий, лапка там росте із задниці на зображенні. 
4) Славетний Дуб Залізняка - от до чого дуби. Вражають Ваші асоціації зі свинями та "дубами в армії", прочитайте про значення дуба у світовій геральдиці, про дуб у Холодному Яру, повчіть історію України (не радянської) і у Вас виправиться цей жахливий асоціативний ряд.
5) Столові, як Ви кажете, ножі - це легендарні колодачі. Гугліть, що це, і як пов'язано з Холодним Яром, якщо не знаєте. А шаблі - усюди в нас шаблі, були б шаблі ще й у нас - було б схоже на мавпування. Але у нас зображена л е г е н д а. Не столовий ніж. То Ви так бачите від браку знань.
Дубове листя окрім всього іншого ще і чоловічий оберіг в українській традиційній вишвивці.

PS. Чекаємо на вручення!
Керувати
Віталій Гайдукевич до НОВЕ ВІЙСЬКО
Як відомо, після історією з 72 і чорним прапором, в повітрі висить ідея, офіційних других прапорів для іменних частин. Скажімо так - Почесних Стягів, котрі б ві...
Показати більше...

Немає коментарів:

Дописати коментар