пʼятниця, 15 листопада 2013 р.

До Всеукраїнського збору активістів «Джура – 2014: Хортиця».

" Сокіл - Джура торує шлях на Хортицю"

   

  Наприкінці вересня представники Головного штабу гри «Джура» А.Грива, Т.Рондзістий, Т.Гребеняк і С.Неділько відвідали Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, який очолює Т.Г. Митрофанова. Проведені консультації з керівництвом центру засвідчили їхні тверді наміри і прагнення впроваджувати гру та провести районні етапи як у найбільшій частині районів області. Водночас було наголошено на необхідності забезпечення організаторів на місцях необхідними методичними матеріалами і інформувати заздалегідь про ініціативи центральних органів управління грою. Члени Головного штабу представили присутнім гру і детально освітили останній масовий захід проведений у Дубно в цьому році в рамках впровадження гри в Україні. 


        Для встановлення контактів між представниками органів влади, освіти і громадськості і налагодження надалі ефективної співпраці учасникам семінару та керівництву Запорізького центру туризму були представлені Анатолій Шеремет, отаман Запорізького коша «Молода Січ», І Ігор Артюшенко, голова обласної організації «Українська справа», представник обласного відділення Центру Національного Відродження.
Також з директором Т.Г.Митрофановою було порушене питання можливості проведення у 2014 році Всеукраїнського збору активістів гри «Джура 2014» у м. Запоріжжі на острові Хортиця. Для ознайомлення з потенційним місцем проведення таборування київська делегація у супроводі директора центру прибула на острів Хортицю. Після огляду місцевості, більшість визнала запропоновану ділянку дуже вдалою. Та все ж для об’єктивності представники Головного штабу вирішили оглянути ще й інші можливі місця для таборування. 

   
     Після ознайомлення активістів гри «Джура» з іншими можливими місцями проведення збору 17 жовтня з метою подальшого вивчення питання проведення Всеукраїнського збору активістів гри «Джура» делегація Головного штабу у складі А.Гриви, Т.Рондзістого, О.Бондарчука і О.Юрченка знов прибула в Запоріжжя.
Спочатку організатори збору зустрілися на Хортиці з керівництвом Національного заповідника «Хортиця».Заступник генерального директора Лисенко Тетяна Миколаївна та завідувач науково-просвітницького відділу Дударенко Сергій Васильович повідомили про можливості заповідника, висловили підтримку організаторам заходу і дали згоду стати співорганізаторами збору.
   Далі делегація прибула до Запорізької міської ради, де під час зустрічі із заступником міського голови Каптюхом Юрієм Володимировичем члени делегації були поінформовані про позитивне рішення міського голови щодо підтримки ініціативи з проведення збору джур на Хортиці.
   Завершуючи своє перебування в Запоріжжі, організатори гри знов зустрілися з директором Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства Тетяною Григорівною Митрофановою. Після того, як до обговорення долучився президент Всеукраїнської громадської організації "Всеукраїнська федерація "Спас” Притула Олександр Леонтійович і дав згоду бути співорганізатором збору, зустріч набула характеру першого неофіційного засідання робочого оргкомітету. Учасники зустрічі обмінялися інформацією і визначилися з основним завданнями, необхідними вирішити на стадії формування оргкомітету та розробки плану підготовки Всеукраїнського збору активістів «Джура – 2014: Хортиця». 





Прес-служба Головного штабу гри «Джура» 

Немає коментарів:

Дописати коментар