субота, 7 червня 2014 р.

"Мобільний телефон - зрадник солдата" - основні помилки бійців АТО



"Мобільний телефон - зрадник солдата" - основні помилки бійців АТО
Фото: google.com.ua
Командир добровольчого батальйону "Миротворець" Андрій Тетерук назвав найбільш поширені тактичні помилки сил АТО. Про них у своєму блозі написав журналіст Юрій Бутусов.
Журналіст називає три, на його думку, найбільш важливі і найбільш значущі:
1. Мобільний телефон - зрадник солдата. Все, що є в твоєму телефоні - може бути і у супротивника. Телефон на бойовому завданні треба залишити на базі. Телефони краще залишати подалі, а з собою брати один - з нульовим імей-кодом.

"Радіоперехоплення — найоперативніший метод отримання даних про зміни тактичної та оперативної обстановки. Не шукайте зрадників серед командування, якщо ви розмовляєте по мобільнику на бойових операціях. Не забувайте - МТС і "Київстар" - компанії зі значною частиною російського капіталу. Але перехоплення розмов і пеленгування може здійснюватися і без їхнього відома. На жаль, дуже багато переговорів українські військові здійснюють по мобільниках, навіть генерали і командувачі", пише Бутусов.
За його словами, причина тому - відсутність в достатній кількості індивідуальних цифрових радіостанцій тактичної та оперативно-тактичної ланки, складність і низька оснащеність силових структур засобами зв'язку, насамперед мобільними з автоматичним кодуванням розмови.
"Закупівлю озброєнь для силових структур я б починав з повної модернізації та переоснащення систем зв'язку, та побудови сучасної єдиної автоматизованої системи управління військами, яка в разі необхідності пов'язує комунікацією рядового бійця з Верховним Головнокомандувачем", зазначає він.
2. Не стріляйте безладно. Бійці на блокпостах та в бойовій охороні в разі навіть неприцільного обстрілу своїх позицій часто відповідають шквальним вогнем з усіх видів зброї за місцем передбачуваного знаходження терористів. Це груба тактична помилка. По-перше, демаскуються всі свої вогневі точки, і відкривається можливість їхньої відкритого поразки. По-друге, безцільно витрачається цінний боєкомплект без нанесення будь-якої шкоди для противника. По-третє, створюється помилкове відчуття самозаспокоєння і самозахищеності.
"Для придушення противника необхідні активні пошуково-ударні дії. Американці в Іраку при всій своїй колосальній вогневої мощі не б'ють по квадратах і по площі. Обстріл противника - це привід для його успішного пошуку і ліквідації. Це демаскування диверсантів. Вбивайте видиму мішень, або зону, де ви точно переконані в знаходженні супротивника", пише журналіст.
3. Дотримуйтесь заходів безпеки в поводженні зі зброєю. Не заганяйте патрон у патронник на своїх позиціях. Це не прискорить час відкриття вогню у випадку нападу, але це створює абсолютно невиправдану загрозу для самого власника зброї і його товаришів.http://gazeta.ua/articles/np/_mobilnij-telefon-zradnik-soldata-osnovni-pomilki-bijciv-ato/562442

Немає коментарів:

Дописати коментар