середа, 28 травня 2014 р.

АВТОРИ І ВИКОНАВЦІ



Думаю, мало хто з нас здогадувався, що він знайде на Майдані, коли вперше туди їхав. А він виявився справжнім калейдоскопом нових людей, нових ідей, нової музики.
Для мене було несподіванкою, коли я, спостерігаючи з барикад за сценою, раптом усвідомив, що у нас є купа чудових груп, виконавців, як то Тінь Сонця, AtmAsfera, просто мало хто про них знає, і дізнатися не так вже й просто. До речі, прихильникам симбіозу важкого металу з колоритним українським фольклором, та і всім меломанам взагалі, раджу не гаяти час і сходити на концерт Тінь Сонця. Зараз у них проходить всеукраїнський тур в підтримку нового альбому “Грім в ковальні Бога”, де є купа гарних пісень, які не розчарують ваших сподівань. Між іншим, не так давно я був на їхньому виступі в Дніпропетровську. О, це був справжній рок-н-рол, дах зірвало кілька разів. Цікаво, що найбільший інтерес аудиторії викликала пісня “Меч Арея”, яку хлопцям довелося переспівувати на біс кілька разів. Проте мало хто знає, що Тінь Сонця не є авторами цієї пісні, також вони не перші, хто виконав її. Я б теж не знав цього, якби свого часу не познайомився в Києві на барикадах з її творцем. Написав її кобзар з Луганщини – Живосил Лютий, з яким ми колись разом були на Майдані в Четвертій козацькій сотні. “Меч Арея” дуже швидко набув популярності серед козаків, а за кілька днів його співав вже весь Майдан, гріючись біля вогнищ холодними темними ночами.
Багато часу спливло з тих пір, як я бачив Живосила востаннє. Колись він намагався організувати рух за цілісність країни на Луганщині, але сепаратисти впіймали його, добряче побили і спалили кобзу. Він тоді ледь живий лишився. Зараз Живосил, ніби, знову на Майдані. Де буде завтра – невідомо. Бо це козак, та ще й кобзар, а такі люди нікому не належать і нікому не підкоряються, і хто його знає, де ми почуємо його пісні наступного разу.

Немає коментарів:

Дописати коментар